Glad påsk

publicerat i Kärlek<3;
En glad påsk är det verkligen i år.
Igår kom mitt första gudbarn för i år till världen, en fantastiskt fin liten Cornelia. (Det är alltså Mattias syster som har fått en dotter.) Åh gud, vad vi längtar efter att få träffa den lilla. Men viktigast är att den lilla familjen får bekanta sig ordentligt med varandra innan all släkt och vänner ska komma och stöka till det.
Livet är fantastiskt, fint och fyllt av kärlek!<3
Kram Emy

En torsdag.

publicerat i Livet jag lever;
Efterdyningar av gårdagens magsjuka har hållt mig hemma idag men har mått betydligt bättre så jag hade energi nog att rensa lite i garderoben. Undan med de vintrigaste och murrigaste kläderna, fram med lite vårigare! Känns alltid så fint när man städat i garderoben. Jag är ju en sån här allt eller inget människa så emellanåt är det KAOS i garderoben och då mår jag lite illa men nu är det vackert igen. Och varje gång tänker jag, den här gången ska jag hålla den här ordningen jag nu skapat. Brukar funka ett tag men sedan är jag tillbaka i gamla, läs dåliga, vanor igen. Jag antar att det kan appliceras på lite allt möjligt i mitt liv. Men jag accepterar mitt lite udda beteende och bestämmer mig för att det inte är viktigast i världen att ha ordning på precis allt.

- Morgonfoto <3 -
Vi har myst lite här hemma på kvällskvisten med varm choklad och varsin dumleklubba(jädrar så gott!). Vid lillemans läggtid är det som vanligt massvis med bråk innan pyjamasen åker på. Trots är inte alltid att leka med, tur att ungen är så nedrans söt och rolig mellan trotsen!
- Berättar ingående om hur man fiskar haj -
Imorgon blir jag hemma från jobbet igen eftersom magsjukan höll i sig idag med, inget man vill smitta 18 sjuka människor på en vårdavdelning med direkt. Men på eftermiddagen drar vi till huvudstaden för en krogshow med Magnus Uggla på Hamburgerbörs. På lördag blir det Yasuragi och på söndag lunch med mormor och storebror. Lillskrutt spenderar helgen hos farmor som alltid är så himla snäll och ställer upp och tar hand om vårt gryn när det behövs!
Hoppas ni får en trevlig helg allihop.
Kram
/Emy

Åter tillbaka och lite eko-tankar

publicerat i Emys miljötänk;
Hej alla fina läsare!
 
Ibland behöver jag en paus i alla "måsten" och bara ta det lugnt. Nu är kanske inte bloggandet ett måste men dock en liten bit av vardagen som tar lite tid. Nu känner jag att orken och energin börjar komma tillbaka och bloggandet kan ta fart igen.
- Vacker vinterdag på Raggarö-
När jag inte bloggat på länge kommer jag ju på så mycket som jag vill skriva om. Men en viktig sak som jag funderat på länge är det här med miljön. Och redan innan jag börjar skriva om mina tankar så vill jag säga att det har inget med den här hästköttshysterin som har pågått och pågår än. Även om jag tycker att det är bra att köttindustrin får ögonen på sig.
- Farfar och Adrian busar vid sjöboden -
När det gäller miljön kan det kännas omöjligt att göra skillnad. Allt man hör på tv & radio, läser i tidningen om växthuseffekter, försurade sjöar, djur som utrotas m.m. kan göra vem som helst gråtfärdig. Eller så slutar man bry sig, för vad gör det för skillnad om jag tänker på miljön när det finns så många som inte gör det? Vad spelar det för roll egentligen? 
Men kära vänner, låt mig stoppa er där. Allt börjar med dig. Varje människa kan ta sitt ansvar och sedan inspirera andra. Tillslut blir det väldigt många som gör små saker varje dag för att försöka bevara den här världen för kommande generationer. Det största arbetet ligger (självfallet) hos de stora företagen som gör massiva utsläpp varje år men det är vi konsumenter som ger budskapet om vad vi accepterar och inte. Tillslut gör vi skillnad!
- Vandring på is -
Varför jagar vi priser  och försöker leva så billigt vi bara kan när det har ogynnsamma effekter på både miljön och på oss själva? Jag menar inte att vi ska kasta pengar omkring oss för miljön och hälsans skull men med medvetenhet, som nämnt tidigare, kommer vi långt!
Tror inte ni, liksom jag, att ekologiska och närproducerade produkter är det bästa valet vi kan göra? Om ni nu totalt skiter i miljön, tänk på er egen och era barns hälsa! Produkter med så lite gifter i och med så korta transportsträckor som möjligt framför produkter som är hårt besprutade och fraktade från andra sidan jordklotet! Vi här i västvärlden har dessutom råd att spendera lite mer pengar på bra produkter, vare sig det är hudvård, mat eller kläder. Vi behöver inte jaga priser hela tiden bara vi väljer att prioritera bra inköp framför överkonsumtion. Det är nog alldeles för många(inklusive mig själv) som handlar förbehållslöst utan att vi egentligen behöver allt skräp vi släpar med oss hem från shoppingturen.
- Två stora och en liten-
Själv har jag satt upp några punkter för att hjälpa mig leva bättre i förhållandet till miljön och min familjs hälsa.
  • Handla så mycket ekologiskt och närproducerat som möjligt
  • Minska min konsumtion av kläder och diverse "prylar". Hellre begagnat än nytt.
  • Välja svensktillverkade produkter och varor så långt det är möjligt(När det gäller miljö är ett nationalistiskt tänk ok, men ingen annanstans. Kom ihåg det!)
  • Inte använda starka rengöringsmedel(linoljesåpa, ättika, bikarbonat och lite diskmedel funkar för hela hemmet).
  • Tvätta kläder när de faktiskt är smutsiga, jag är expert på att slänga kläder i tvättkorgen utan att det egentligen är något som helst fel på dem. För det mesta räcker det egentligen att vädra och punktbehandla fläckar. Och när jag tvättar, använda ett miljövänligt tvättmedel. Obs. Inte överdosera!
Sedan finns det mycket mer man kan göra men det här är några små(men viktiga!) saker jag väljer att göra för att jag vill att den här otroligt vackra världen ska finnas kvar så länge som möjligt. Jag vill inte heller utsätta mig själv och min familj för mer onödiga kemikalier än vad som är nödvändigt.
Hoppas ni orkade läsa min lilla predikan och tyckte att det lät någorlunda vettigt!
 
Kram
/Emy