Vikt och mått för denna vecka

publicerat i Träning och kost;
Blev ingen uppdatering förra veckan om vikt och mått!
Men den här veckan så!:-)
 
Som vanligt förra veckan inom parentes()
 
Vikt: 66,1 kg(66,3)
Midjemått: 70 cm(71 cm)
Stuss: 97 cm(98 cm)
Lår: 58 cm(59 cm)
Överarm: 29,5 cm(30)
 
Det var det!
 
Kram
/ Emy
 

Det är visst nån som är tillbaka..

publicerat i
Nu var det över en vecka sen jag gjorde ett inlägg! Ursäkta mig söta vänner, men det har varit fullt upp med midsommar och semester(datorn prioriteras alltså inte).
 
Som sagt har det ju varit midsommar, vi hade en jättehärlig midsommarhelg men med ett lite tråkigt slut!
Midsommarafton spenderades ute hos Mattias pappa på Raggarö, har nu blivit lite tradition att vara där på just midsommarafton. Det här med midsommarstång och dans var det vid "lokalen" på Raggarö, dit kommer de flesta fastboende och sommargäster för att umgås, dansa och fika lite gott! 
 
- Adrian hjälper till med midsommarstången -
 
- Dans kring stången med favoriten Stina -
 
- Vår lilla familj -
 
 
Efter midsommarstången begav vi oss hem till näsudden, som det heter så tjusigt där Mattias är uppväxt(paradiset på jorden kan man lugnt säga!), för lite sillunch. Vi firade även Marie, M:s pappas sambos dotter(blev det krångligt?), som hade gjort en jättefin och jättestor(!) jordgubbstårta.
 
På kvällen blev det häng nere på bryggan och en liten båttur då vi skjutsade hem M:s farmor och farfar.
Adrian älskar att åka båt och så fick han "köra" lite också med farfar.
 
- Mys på bryggan hos farfar -
 
- Köra båt med farfar är det roligaste som finns! -
 
- Carolin & Mattias -
 

På midsommardagen tog vi det lugnt, jag och Carolin tog en långpromenad i regnet(!). Och efter lunch åkte grabbarna(Mattias och William) iväg och spelade lite golf med ett annat gäng som skulle ut på kvällen.
Jag och Carolin började göra oss i ordning för en utekväll då Carl-Emil och Ewa skulle vara barnvakt åt småkillarna. Blev ett och annat glas vin under tiden vi gjorde oss vackra!
Det blev en superrolig kväll, vi åkte sunnan med ett ganska stort gäng till Öregrund och hummelgrund. Och jag ska inte påstå att min hjärna var nykter nånstans, lite sådär att man skäms för sig själv! Det jag menade med tråkigt slut var att när vi var på hummelgrund ramlade jag och slog i huvudet ganska rejält. Det resulterade i att jag inte kunde prata ordentligt, allt blev bara grötigt och ohörbart. Först trodde nog vakterna och polisen att jag var så rejält berusad att jag inte kunde prata så de tänkte nog att jag inte skulle vara kvar på hummelgrund men sedan förstod de att jag hade slagit i huvudet och det blev istället ambulans prio 1 in till Uppsala. Det var verkligen obehagligt att inte kunna göra sig förstådd och det enda jag kunde tänka på var Adrian. Jag trodde inte att jag skulle dö men jag trodde att nu kommer jag prata såhär i resten av mitt liv! 
Men som tur var visade det inget på rötngen och allt blev bra, hjärnan hade bara fåttt sig en "chock". 
Fast det känns ju sådär att vakna upp på akuten i Uppsala vid 4 på morgonen. Men vi kom hem ordentligt med taxi och lade oss och sov här hemma i Söderby. På eftermiddagen skjutsade min pappa ut oss till Raggarö för att hämta Adrian och bilen. Carolin, William och Emanuel var där fortfarande och det var skönt att äta och prata lite med dom om gårdagen! Så helgen slutade tillslut bra ändå:-)
 
- Lilla fina Emanuel, en riktig gladis! -
 

I veckan har jag och Adrian tagit dagen som den kommer för det mesta och hälsat på lite här och var!
Ikväll kommer några tjejer hit och sedan ska vi ha en aloe vera "må bra stund". Jag ska nämligen bli åteförsäljare  av "forever living products". Eftersom jag själv dricker aloe vera varje morgon och både tvättar mig och smörjer in mig med aloe vera produkter känns det helt rätt att börja sälja själv!
 
Mattias syster med familj kommer också ikväll, de stannar över natten och så ska vi gå på bakluckan imorgon!
 
Vi hörs snart igen, jag ska bli bättre på att uppdatera bloggen!
 
Kram
/ Emy
 

 
 
 
 

Hektisk dag!

publicerat i
Idag känns det som jag hunnit med massor med saker!(För en gångs skull)
Jag gick upp med Mattias vid 6, åt lite lätt och körde sen igång med onsdagens träningspass! Var klar närmare 8, då hade även lille skrutt vaknat. Vi åt vår sedvanliga grötfrukost med ägg och sen bar det av ut på en powerwalk i det(äntligen!) superfina vädret. Lyssnar just nu på 3:e boken i twilight serien, tycker det är mycket skönare att lyssna på en bok än musik, jag blir mest stressad av att gå i takt!
 
- Bara Adison kan vara så här söt på en förmiddagspromenad -
 
När vi kom tillbaka från vår promenad satte vi i oss lite lunch och åkte sen till Östhammar.
Jag vaxade armhålorna på Beauty for both, gjorde ont men inte så ont som jag hade trott! Det var ju bra åtminstonde:-)
Under tiden hade min pappa hand om Adrian, de gick runt lite på sjötorget och tittade på saker.
När jag var klar gick vi till Björkmans och tog en kopp kaffe, lilleman fick en glass av morfar.
 
Efter Östhammarssvängen gjorde jag rabarberkräm och kokade en burk kondenserad mjölk till en tårta(Kokar man en burk i 2½ timme blir det som kolakräm!) som vi ska ha på midsommar tänkte jag. Adrian fick leka i vasken medan jag grejade.
- Roligt att plaska med vatten! -
 
Och efter det åkte vi hem till Frida i Öregrund och hälsade på ett slag, alltid lika mysigt hos Frida och barnen:-)
 
Och nu har vi avslutat kvällen med en cykeltur och Adrian har badat för första gången i vårt nya badrum, mycket uppskattat!:-)
 
Så jag känner ändå att jag har hunnit med en del idag, imorgon ska vi antagligen åka och hälsa på Linnéa och lilla Wilma<3
På kvällen blir det lite midsommarfirande med min syrra och hennes kille, gullegos Alex, mormor, mamma & pappa + vi såklart:-) Ska bli skoj!
 
Hoppas ni får en bra midsommar allihop!
Kram på er
/ Emy
 
 
 
 
 
 

Träningen för veckan

publicerat i Träning och kost;
Tänkte jag skulle informera om vad jag ska träna den här veckan, då blir det ännu svårare att hoppa över pass när orken och motivationen tryter!

Veckans träning

Måndag: Powerwalk 1 timme, magprogrammet & basprogrammet från MammaFitness.
Tisdag: Pw 1 timme, magprogrammet.
Onsdag: Pw 1 timme, mag & basprogrammet.
Torsdag: Pw 1 timme, magprogrammet.
Fredag: Pw 1 timme, mag & basprogrammet.
Lördag: Pw 1 timme, magprogrammet.
Söndag: Pw 1 timme, magprogrammet.

Midsommarhelg i antågande men det ska nog gå att få till de planerade passen ändå, om än lite svårare än vanligt;-)



Semester!

publicerat i
Nu har jag äntligen semester, känns så jäkla bra! Vara ledig nästan hela sommaren, jag ska jobba en sväng imorgon och på tisdag i och för sig men det räknas nästan inte! För egentligen har jag semester, min första dessutom.

Tänkte att jag slänger in en bild från i onsdags när vi träffade lilla Wilma och lilla Aron, den sistnämndes foton var så suddiga att jag får visa honom när jag tagit fler bilder vid senare tillfälle!


- Jag, underbara lilla Wilma och busiga Adrian -

För övrigt har det varit en bra helg, igår jobbade jag halva dagen sen när jag kom hem var Carolin, William och lilla Emanuel(Fast så liten är han faktiskt inte längre!!) här. Vi hade en jättemysig eftermiddag och kväll. Jag och Carro tog en promenad till sundsboden där jag köpte en fin skylt till vår toalettdörr. Carro var lite mindre självisk och köpte en liten gosedjurs-ko till Adrian, som han tyckte om att sova med senare på kvällen, och Emanuel fick ett mysigt gosedjurs-lamm:-) När vi gick hem från sundsboden regnade det utav bara sjutton men vi tog oss hem i alla fall! Vid hemkomsten stod middagen på bordet(i princip). Sen blev det lek med barnen och vi kollade en sväng på Sunes sommar, riktig nostalgitripp! Våra små söta barn ville inte riktigt sova så som vi hade tänkt(läs: svinigt trötta men vägrade somna och var därför på lite halvbra humör). Tur att de är så nedrans söta mellan varven att det inte gör så mycket när de inte vill träffa John Blund;-)
Så familjen Högfeldt/Andersson begav sig hemåt så de små kunde sova istället för att trissa upp varandra.


- Så sjukt söt , finaste Emanuel -

Idag, söndag har vi tagit det relativt lugnt. Vi tog en promenad runt Bolka och tittade på traktorer, kor och hästar m.m. På eftermiddagen/kvällen fick jag och Mattias ett städryck och har rensat ut nästan allt ur vårt så kallade "skräprum", där vi bara har slängt in all skit tidigare. Men nu ska där bli kontor/extra gästrum. Ska bli skönt att få in alla papper och pärmar där istället för i vardagsrummet. Nu innan det blev dags för sängen gjorde jag mitt magprogram, börjar redan märka resultat på magmusklerna! Och det känns ju superkul, efter bara 1 vecka med magprogrammet också!
Nu känns sängen lockande men få se om jag lyckas somna...


Det är nämligen fullt liv inne i sovrummet, för här har Lisa(katten alltså) sina tre små ungar. Det är så kul att bara sitta och titta på dem och deras små upptåg. Lyckades faktiskt ta lite bilder på dom idag, inte det lättaste men har man tålamod så lönar det sig. Vet inte riktigt hur jag ska kunna ge bort dessa små sötnosar men fem katter är lite väl mycket kanske! Det bästa jag kan göra är att se till att de kommer till bra hem i alla fall. Men tur att hela sommaren ska passera innan det är dags:-)






- världens sötaste små kissemissar -

Hoppas ni haft en bra helg allihop! Och har ni inte det så är det bara att säga som Carolin:
- Ny vecka, nya möjligheter!:-)

Kram & godnatt

/Emy




Babyboom

publicerat i
Livet är ju inte bara träning och kost, finns andra delar också såklart.

Imorgon gör jag min sista dag på jobbet innan det är dags för...SEMESTER! Och det ska bli så skönt, bara vara hemma, ta dagen som den kommer med inslag av en och annan utflykt för att roa min lilleman som nu har sommarlov ända till mitten av augusti. Lyxigt värre för en liten dagispojke;-)

Annat nytt är att den senaste veckan har två små underverk sett dagens ljus!
Mina fina vänner Linnéa och Sandra har äntligen fått sina små bebisar.
Sandra har fått en liten Aron och Linnéa en liten Wilma. Träffade båda bebbarna i onsdags, helt underbara!
Eftersom jag själv skulle fått min bebis nummer 2 i augusti känns det lite i hjärtat att längtan efter en liten är stor. Men jag ska verkligen njuta av bebisgos med dessa två sötnosar, och jag är absolut inget annat än lycklig för er skull, Sandra & Linnéa<3

Dessutom har jag min egen guldklimp att glädjas åt varje dag, även fast han ibland är en riktig odåga när han är på det humöret! Klart man ska vara lite trotsig när man är snart 2 år!



- Älskade lilla rackarunge -


Idag har jag och Adrian haft det superbra! Ett gäng glada mammor och barn kom hit och hälsade på, vi är några stycken som gick i samma föräldragrupp när i väntade våra sötnosar. Vi försöker ses ungefär 1 gång i månaden och det är alltid ett event att se fram emot. Så tack för idag fina mammor och barn!:-)

Åter igen: Trevlig helg allihop!

Kram
/ Emy

Veckans mått och vikt

publicerat i Träning och kost;
Den här veckan känner jag mig inte tillfreds med resultaten. Men jag hoppas att det är en reaktion på att jag börjat använda mina muskler så pass mycket och att det nästa vecka ger bättre resultat!

Förra fredagen inom parentes()

Vikt: 67,1 kg(67,4 kg)
Midjemått: 72 cm(73 cm)
Stuss: 99 cm(100 cm)
Lår: 60 cm(60 cm)
Överarm: 30 cm(30 cm)

Som ni ser är det många mått som ligger på samma siffra som förra veckan och en minimal minskning på övriga!
Jaja, bara att träna vidare och se vad som händer:-)

Kram och trevlig helg på er!

/ Emy

Bakluckelördag!

publicerat i
Idag är det äntligen dags för bakluckan igen, blev ju ett uppehåll förra veckan pg.a. det usla vädret. Inget kanonväder idag heller men inte fullt lika illa som förra lördagen, det är huvudsaken!
På med regnkläderna så drar vi iväg och försöker göra några schyssta loppisfynd!



kram

/ Emy



Äntligen fredag

publicerat i Träning och kost;
Äntligen fredag som sagt! Jag har längtat så efter en helt ledig helg, ska försöka ta vara på den på bästa sätt.
Bakluckan(det viktigaste) imorgon är spikat, vad vi hittar på efter det får vi se.
Det absolut bästa av allt är att den här helgen kommer antagligen 2 fantastiska nyheter nå mina öron, vad det är för härliga nyheter berättar jag lite längre fram i helgen. Men vissa av er kan nog lista ut det ganska lätt.
En bra helg blir det nog i alla fall!<3

Dags för en uppdatering av dagens kost och träning

Dagens matsedel:
  • Frukost: Havregrynsgröt m. linfrö och mjölk. ½ grapefrukt, 1½ ägg + aloe vera & omega-3 kapslar
  • Mellanmål 1: Keso med blåbär
  • Lunch: Grekiska köttbullar och sparris
  • Mellanmål 2: Mellanmålsmuffins(dom är så sjukt goda!)
  • Middag: Ugnsbakad lax med sötpotatis, vitkål och sås på kesella & salladskrydda
Dagens träning:

  • Power walk 1 timme, innan frukost
  • "Basprogrammet" som jag fått av Olga Rönnberg på mammafitness
  • "Magprogrammet" även det av ovanstående

Jag återkommer om det blev någon träningvärk imorgon;-)

Sist men inte minst:

Veckans mått och vikt
(väger och mäter mig varje fredag morgon)

Vikt: 67,4 kg(förra veckan 68,1 kg)
Midjemått: 73 cm(förra veckan 74 cm)
Stuss: 100 cm(förra veckan 100 cm)
Lår: 60 cm(förra veckan 61 cm)
Överarm: 30 cm(förra veckan 31 cm)

Det går neråt i både vikt och mått(förutom på den där jädra rumpan såklart!)
Känns bra!

Kram på er och ha en mysig helg!

/Emy


Nationaldag vid havet.

publicerat i Kärlek<3;

Så var den stora dagen här, den vi alla väntat på med spänning: Sveriges nationaldag! Eller vänta, jag tänkte nog på någon annan dag för just nationaldagen är faktiskt inte en dag som har några fasta traditioner(inte för oss i alla fall!). Men det är alltid skönt med en ledig dag hela familjen tillsammans.

Just den här lediga dagen gick jag upp tidigt som attan, med lilleman såklart, och bakade nationaldags bakelser! Fick för mig att det kunde vara roligt. Tyvärr insåg jag halvvägs in i baket att det saknades vispgrädde och marsipan till de små bakelsestackarna så det var bara för M att hasta sig iväg till Ica och införskaffa dessa varor! Slutresultatet blev ganska så lyckat, dock lite kladdigt när man bakar ihop med en 1½ åring!



Efter att frukosten hade intagits och ungefär 1000 leksaker hade plockats undan begav vi oss ut mot Raggarö, en av världens finaste ställen. Där trivs jag verkligen(både den stora och lilla mannen i familjen också förstås!)
A tycker nog om Raggarön mest för att farfar finns där(hans absoluta favorit), M för att han är uppväxt där och jag trivs bara för att det är så mysigt och sen är svärfar m. sambo riktigt härliga!



Lilleman fick åka båt och traktor(både riktig och leksaksvarianten), vilket han tyckte var kanonkul! En riktig motorfantast den lille mannen.



På eftermiddagen åkte vi hem till Söderby igen, borta bra men hemma bäst eller vad säger man?
Gjorde väldigt god middag av lövbiff och zuccini + potatishalvor till resten av familjen!



-
Mina killar är världens bästa<3 -


Hoppas ni allihopa haft en lika bra nationaldag som jag, med eller utan bakelse!

Kram på er

/ Emy

En helt vanlig tisdag

publicerat i
Jag brukar alltid gnälla om att vardagarna är så tråkiga, inget speciellt att göra, är man ledig själv jobbar alla andra osv. Men nu tror jag att det är dags att tänka om, en tisdag kan också vara härlig! Bara att få sitta med världens busigaste och sötaste unge och äta grötfrukost kan vara fantastico! Och för att lägga till lite mer av kryddan "pretto" så gick jag och köpte en bukett blommor till min man, det kan han behöva tänkte jag.

Överhuvudtaget har jag lite "blomhysteri" just nu, det är ju bara såååå fint(läs pretto igen!!) med snittblommor. Fick en jättefin bukett av Linnéa och Marcus när de var här och åt middag i söndags, men tyvärr började några delar av den att vissna. Så jag gjorde om lite, knipsade av några blommor och la i en skål vatten och liljan fick stå i en hög vas med några gröna blad, tjusigt blev det med blommor överallt!





- Min lilla grötälskare -






- Buketten Mattias fick av mig, rätt fin faktiskt om ni frågar mig! -



 

Matsedeln för idag

publicerat i Träning och kost;
Idag blev det lite tokigt på lunchen eftersom jag och damen jag ibland jobbar hos som assistent gick på café och åt lunch. Tyckte dock det gick hyffsat! Man kan inte alltid vara felfri, så är ju livet.
  • Frukost: Havregrynsgröt m. linfrö, mjölk och apelsin. 1½ägg. Aloe vera "shot" och 2 st Omega-3 kapslar.
  • Mellanmål 1: Keso med äpple och kardemumma(smaskens!)
  • Lunch: Sallad bestående av tomat, gurka, rökt lax, röd lök, keso och oliver.
  • Mellamål 2: Lite ihopplock bestående av gurka, äpple, mandel och 10% ost.
  • Middag: Grekiska köttbullar med god sallad och fetaost

Bilder från dagen

publicerat i Min skatt;

När vi skulle bege oss mot Östhammar för att träffa Linnéa kom jag på den briljanta idén att vi skulle ta med oss fikakorgen till lekplatsen på sjötorget i Östhammar. Inte så anpassad för små barn men det gick bra för lilleman att leka ändå. Och så kom en vän till oss med sin son som är ca. 1 år äldre än Adrian och lekte i lekparken också!

Tänkte uppdatera med lite bilder från både hemmamyset och lekplatsen!









- mammas hjärta -

Dagens mat

publicerat i Träning och kost;

Eftersom jag just nu är väldigt fokuserad på vad jag äter så är det ju perfekt att uppdatera om vad jag äter även här på bloggen! Här följer dagens matsedel:

  • Frukost: Havregynsgröt på glutenfria havregryn och linfrön, mjölk, blåbär & 1½ ägg(alltså bara äggvitan på det halv ägget)
  • Mellanmål 1: 1 burk makrill och 1 äpple
  • Lunch: Laxfilé i ugn med lite olivolja, salt&peppar, råris och broccoli.
  • Mellanmål 2: Mellanmålsmuffins(gjord på proteinpulver, fikon, ägg, kanel, mandel och torkat äpple) Mums!
  • Middag: 1 kycklingklubba med god sallad.

- mumsiga mellanmålsmuffins -

Mysdag

publicerat i Min skatt;

Idag börjar jag inte jobba förren klockan 17, så då passar jag och min lilla ängel på att mysa lite hemma, känns som det var så väldigt länge sen vi gjorde det. Jag har jobbat så mycket på sista tiden och en halvledig dag är inte helt fel.Lite senare ska vi handla och hälsa på Linnéa och magen en stund. Men snart är det -Linnéa och bebis- vi hälsar på, och vi längtar så!

Jag har börjat träna(läs ska) och äta med Olga Rönnberg(Mammafitness, Pt online), vilket jag tycker går riktigt bra hittills! Skönt att ha kommit in i "kostdelen" och den här veckan ska jag få ett träningsprogram. Måste erkänna att jag är lite nervös inför det(kommer jag klara av att träna hårt??). Men innerst inne tror jag att det kommer gå bra även om det såklart kommer vara jobbigt! Vill man få en vältränad och välmående kropp så måste man ju kämpa lite också!

Nu ska jag gå och leka lite med Adison, vi har tagit fram lite duplo till honom, mäkta populärt!



- världens finaste lilla kille -
- världens finaste lilla kille -