Värmeslag!

publicerat i

Här sitter jag i min solstol medan lillskrutt sover i vagnen. Men tro inte jag varit så lat hela tiden! Jag har tvättat, packat en del inför semestern, diskat, dammat, dammsugit och torkat golven +tömt kattlådor(bläääää!). Blev TOTALT genomsvettig under tiden, så otroligt kvavt! Tvätten vill ju inte ens torka! Men nu känner jag mig duktig i vilket fall:-) Och förresten mår självförtroendet lite bättre idag, skönt! Ha en schysst lördag, själv ska jag lägga mig typ 8 ikväll för att orka gå upp klockan 3 imorgon bitti(natt?) för att dra till Gotland en vecka! Och roligt ska det bli, så det så!:-) Kram / Emy

Vikt och mått igen då..

publicerat i Träning och kost;
Ve och fasa! Riktigt missnöjd med veckans resultat. Men här är den bittra sanningen:
 
Vikt: 66,1 kg(66,1 kg)
Midjemått: 69 cm(70 cm)
Stuss:96 cm(97 cm)
Lår: 58 cm(58 cm)
Överarm:29 cm(29,5 cm)
 
Så här kan det gå när motivationen inte är på topp och det slinker ned en och annan godsak! Jag följer "huvudmålen" precis som jag ska men det är de där förbaskade frestelserna överallt! Faller för trycket. En kaka kan väl inte skada? Gah! Jag blir galen på mig själv: "Kontroll kvinna!" vill mitt inre skrika när händerna sträcker sig efter den där lilla godisbiten!
Men händerna gör vad de vill, munnen vill ha en smakupplevelse, hjärnan hänger på.
 
Undrar hur resultaten blir nästa gång, efter en veckas semester på Gotland?
 
Jag måste göra som min kompis Linnéa och sätta upp något slags mål, inte bara viktmässigt utan belöning för allt jobb under vägen! Målvikten just nu är 60 kg! Det borde gå, 6 kilo till bort från denna kropp kan inte vara ett problem. Sedan är det vad man ska göra under vägen för att sporras lite extra? Vad längtar jag efter? Vad får mitt belöningssystem att gå igång?
Har ni några förslag på bra saker?
Jag får allt ta mig en funderare och återkomma när jag tänkt klart.
 
Ni som läser, jag behöver er! Var inte rädda att lämna en kommentar, peppande som kritisk!
Imorgon är nog mitt självförtroende lite bättre förhoppningsvis och jag tycker inte att en stillastående vikt är det värsta som finns, men idag är det verkligheten och då får det vara så!
 
- Detta kanske kan vara en sporre, att komma i balklänningen? Då vägde jag ca 57 kg och var relativt nöjd med mig själv och mitt utseende-
 

Kram!
/ Emy
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommarmys och feber

publicerat i
Den här veckan har Mattias startat sin semester vilket känns kanon, få mysa bara vi 3!
Dock hoppade jag ju in och jobbade måndag och onsdag, men så kan det vara ibland! Mattias och Adrian var då ute på Raggarö hos M:s pappa och hans sambo Ewa.
 
I tisdags hade vi riktigt mysigt, gjorde lunch och packade ner i picknickkorgen(eller ryggsäcken i det här fallet men det låter mycket mysigare med en korg så jag skriver korg.) och gick en promenad till Sundbadet. Solade och badade litegrann(absolut inte jag, vattenkruka som jag är, men grabbarna i alla fall). När Adrian sov lyssnade vi på sommar i P1(världens bästa påhitt om ni frågar mig) med Emma Wiklund, riktigt underhållande med en stor dos ironi. Lyssnade ni inte i tisdags rekommenderar jag att ni lyssnar på en podsändning, bums!
När det mulnade på gick vi hemåt och tog oss en fika!
 
 
- Min lilla gullebulle och hans namn skrivet i bragokex -
 
Igår kom Ida(Mattias bonussyster) hit och hade "onsdagsmys" och sov över, alltid lika roligt när hon är här!
Idag, torsdag, har vi en liten hängig och febrig kille här hemma(inte Mattias) som inte har varit särskilt pigg på nånting, stackarn. Vi hoppas verkligen inte att det håller i sig till det att vi åker till Gotland på söndag!
Han sov 4 timmar(!!) mitt på dagen idag och gick och lade sig halv nio och var helt slut. Gör ont i mammahjärtat när lilleman är sjuk, men som tur är så blir inte Adison dålig så ofta!
 
När putte sov i vagnen passade jag på att fota lite i pappas trädgård, är inte så bra på att fota blommor så jag försöker öva på det så ofta jag kan. Den här gången tycker jag ändå det blev hyffsat bra!
 
Har ni några konkreta tips på hur man blir bättre?
 
 
 
 

- Någon som vet vad dessa blommor heter? -
 

- Pappas tjusiga pioner har äntligen börjat slå ut, synd att de blommar över så fort -
 

Imorgon blir nog en lugn dag också, febern verkar inte stilla sig ikväll! Men vem vet, underverk kan ske!
Förövrigt lite nervös inför morgondagens vägning och mätning, har inte gett 110% den här veckan. Men det visar sig imorgon hur det har gått, annars är det bara nya tag!
 
Kram
/ Emy

Vi hade i alla fall tur med vädret... Eller?

publicerat i
What's up med vädret? Kan det bli ostadigare undrar jag? Här går man runt och ska försöka ha semester: bada och sola, men inte vill vädergudarna det inte. Baaaah... Jag blir så trött! Så jag spenderade den här dagen med att jobba istället för att ha semester, behövdes lite extra folk och då tänkte jag att det är inte helt fel med lite extrapengar till semesterkassan!
 
 
- Min lilla prins hos gudfar på födelsedagsmiddag förra veckan -
 
 
För övrigt har vi haft en kanonhelg(trots brist på bra väder!!). I fredags var tanken att jag skulle ha lite Aloe vera "må bra stund" men alla förutom 2 som skulle komma ställde in så då ställde jag in Aloe veran! Tur var väl det, för vilken mysig kväll vi hade sen. Carolin, William, Emanuel, Linnéa, Marcus, Wilma och Jessica kom hit och vi grillade korv och pratade en massa strunt! Behövs ibland:-) Carro, Wille och Emanuel sov över här och på lördagen åkte jag och Carolin till ett typ regnigt bakluckan. Där fyndade jag lite kläder till Wilma innan det var dags att fara vidare till Himla -butiken. Där inköptes kökshanddukar i rosa och blått + en löpare till köksbordet som är ljust syrenlila, supertjusigt med lite färg i köket. 
 
När vi tagit adjö av familjen Carro och c/o var det dags för nästa gäst, min lilla fina, goa kompis Ellen(+hunden Alice som Adrian är stormförtjust i)! Vi hade myslördag medan Mattias var på kalas. Även Ellen tyckte att vårt gästrum dög att övernatta i så det gjorde hon. 
 
När Ellen åkte på söndagen drog vi iväg till Öregrund för att vaccinera lilleman mot TBE och äta glass vid fyrskeppet, livskvalité! Gott att synda lite också:-) Efter det åkte vi ut till Raggarö och Mattias mamma för lite lunch! Adrian fick åka båt medan vi(M och jag alltså) latade oss i 2 solstolar, dock utan sol.
 
Som ni märker har det varit en fullspäckad helg åter igen! Imorgon bär det kanske av till Uppsala en sväng(om inte vädret gör en helomvändning och blir FANTASTISKT!)
 
Jag slänger in lite bilder från förra veckan för att de är så fina!<3


 
- Vi träffade världens bästa och finaste Linnéa och Wilma -
 

Det var det för denna gång, en liten uppdatering!
 
Kram på er och ha en bra vecka
 
/ Emy